COMUNICAT DE PRESĂ - Atelier CRED
27.05.2022, 69 vizualizări, 0 voturi
Proiectul ”Curriculum Relevant,Educație Deschisă pentru toți” – CRED ”Atelierele CRED – bune practice în educație”
Joi, 26 mai 2022, s-a desfășurat la Casa Corpului Didactic Hunedoara, Workshopu-ul cu tema „Evaluare și feed-back” susținut de doamna conf. univ. dr. Marina CRAȘOVAN din cadrul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, la sediul CCD Hunedoara, sala 109, între orele 9- 17. Workshopu-ul este organizat în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” și este unui din seria celor 90 de workshop-uri „Atelierele CRED – Bune practici în educație”, organizate la nivel național, pe parcursul a doi ani școlari.
În deschiderea workshop-ului, din partea Ministerului Educației, domnul Liviu DAN a susținut o prezentare a proiectului CRED.
La activități au participat 50 de persoane, organizate în câte două grupe a câte 25 persoane prezente față în față, respectiv 25 de persoane prezente on-line. Din grupul țintă au făcut parte: inspectori școlari, directori, directori adjuncți, personal didactic din învățământul primar și gimnazial – formatori, autori de manuale școlare, autori de resurse educaționale deschise.
Evenimentul a avut un caracter interactiv, în care s-a urmărit valorificarea experienței și expertizei participanților în dezbateri
despre evaluare și feedback.
Teme abordate în cadrul atelierelor:
1. Introducere temei în contextul proiectului CRED – Evaluare și feed-back pentru învățare;
2. Importanța feed backului; tipuri de feedback; niveluri ale feed-backului;
3. Cum să oferim feed-back constructiv? Evaluare altfel. Instrumente de feed-back: aplicații;
4. Evaluare pentru învățare. Instrumente de feedback: aplicații; feed-back și feed-forward.
Participanții au completat un chestionar de feedback în care au apreciat calitatea științifică a workshop-ului ca fiind excelentă/foarte bună, iar organizarea evenimentului a fost considerată foarte bună.
Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc și vizează învățământul primar și cel gimnazial. CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și 3 Inspectorate școlare.
Prof. Adriana ALMĂȘAN,
Inspector Școlar General Adjunct ISJ Hunedoara
Expert local coordonare formare