CCD Hunedoara
Casa Corpului Didactic Hunedoara
Despre noi Cursuri Ştiri Biblioteca CDI CRED RED PROF Legături utile Forum Publicații Contact
Prezentare CDI Prezentare CDI Lista Centrelor de Documentare şi Informare Lista CDI Documente CDI pentru consultare/descărcare Documente CDI
Sunteți aici: Prima paginăCDIPrezentarea CDI
Programe de formare continuă

Oferta curentă (descărcare)

Noutăți cursuri (știri)

Înscrieri online (formular de înscriere)

Formarea personalului din învățământul preuniversitar

Știri importante

Repere didactice pentru examenele de titularizare și definitivat
30.05.2023, 44 vizualizări, 0 voturi

Înscriere curs

Apel selecție PROF IV
04.05.2023, 646 vizualizări, 0 voturi

Apel selecție PROF IV

Apel de selecție CREDactout.
25.04.2023, 247 vizualizări, 0 voturi

ÃŽnscriere Curs

Înscriere curs „Abilitare curriculară pentru educația timpurie”
21.03.2023, 808 vizualizări, 0 voturi

Casa Corpului Didactic Hunedoara organizează cursul acreditat de către M.E. „Abilitare curriculară pentru educație timpurie”.

Prezentare CDI


Centrul de Documentare și Informare (C.D.I.) este un centru de resurse pluridisciplinare, care oferă elevilor, cadrelor didactice și comunității locale un spațiu de formare, comunicare și informare, un laborator de experimentare a noilor tehnologii educaționale, un loc de cultură, deschidere, întâlnire și integrare.

Prin specificul activității sale, centrul de documentare și informare participă la implementarea politicilor educaționale pe niveluri de studii, profiluri, specializări și sprijină realizarea obiectivelor prevăzute în procesul de reformă a învățământului românesc, răspunzând nevoilor de informare ale tuturor utilizatorilor.

Prin crearea centrului de documentare și informare (CDI) se are în vedere realizarea egalității șanselor elevilor din mediul urban cu a celor din mediul rural, a elevilor proveniți din medii culturale, economice, sociale diferite, prin punerea la dispoziție a materialelor și a documentelor necesare unei bune informări și documentări, precum și a unui personal calificat în domeniul științelor documentării și informării, profesorul documentarist.

Prin crearea CDI se are în vedere favorizarea accesului la informație și cultură a elevilor, cadrelor didactice și a membrilor comunității locale, replasarea școlii în centrul comunității locale, cât și definirea sa ca pol de cultură al comunității școlare și celei locale.

Prin activitățile desfășurate în cadrul CDI se urmărește centrarea atenției asupra priorităților definite în proiectul școlii, realizarea lor în colaborare cu toți partenerii implicați în activitatea școlară și extrașcolară, precum și adaptarea politicii educaționale naționale la nevoile și specificul școlii și publicului căruia i se adresează.

Centrul de documentare și informare își desfășoară activitatea în afara oricăror preocupări de ordin politic sau ideologic.

Centrul de documentare și informare funcționează în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, tehnic profesional și în celelalte unități de învățământ preuniversitar.

Centrul de documentare și informare se organizează unitar pentru întreaga instituție de învățământ căreia îi aparține, prin integrarea și transformarea bibliotecii școlare.

Centrul de documentare și informare are următoarele funcții:
* funcția de primire,
* funcția de informare generală,
* funcția pedagogică,
* funcția de orientare școlară și profesională,
* funcția de comunicare cu exteriorul,
* funcția tehnică și
* funcția recreativă.

În activitatea sa, centrul de documentare și informare poate fi sprijinit de un consiliu al CDI, coordonat de către directorul unității de învățământ, consiliu care precizează orientările și opțiunile unității de învățământ în materie de politică documentară. Din acest consiliu fac parte profesorul documentarist, cadre didactice, alți membri ai echipei educative, elevi, reprezentanți ai comunității locale.

Categorii CDI:
* CDI înființate și funcționale în unități de învățământ (inclusiv grădinițe) cuprinse în proiectul bilateral franco-român ,,Educație pentru informație în mediul rural defavorizat'' în perioada 2000-2005.
* CDI înființate în unități de învățământ conform OMECT Nr. 4961 din 28 august 2006.
* CDI în unități de învățământ (inclusiv grădinițe) nominalizate în proiect în anul 2007 conform OMECT NR. 330 din 13 februarie 2007.

Toate drepturile rezervate
©
2013-2023 C.C.D. Hunedoara
Viz05b: Eroare la interogare viz_ani.In aggregated query without GROUP BY, expression #1 of SELECT list contains nonaggregated column 'ccdhune1_1.viz_ani.kod_ani'; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by