Atelierele de lucru PROF III si PROF IV
12.12.2022, 419 vizualizări, 0 voturi
Ateliere de lucru în cadrul Proiectului PROF pentru promovarea modelului de tip mentoral în formarea a peste 25 000 de profesori
COMUNICAT DE PRESÄ‚
Ateliere de lucru în cadrul Proiectului PROF pentru promovarea modelului de tip mentoral în formarea a peste 25 000 de profesori, la nivel național
Ministerul Educației, prin Casa Corpului Didactic Hunedoara, în calitate de Partener 10, organizează, în perioada 14-16 decembrie 2022, Atelierele de lucru PROF III și PROF IV, pentru județele Hunedoara, Alba, Arad, Caraș-Severin și Timiș, în cadrul Proiectului Profesionalizarea carierei didactice - PROF, POCU/904/6/25/Operațiune compozită OS 6.5, 6.6, cod SMIS 146587.
Atelierele se vor desfășura la sediul Casei Corpului Didactic Hunedoara (Str. Gh. Barițiu, nr. 2, Deva, Jud. Hunedoara).
Activitățile din cadrul atelierelor de lucru se organizează în scopul şi în contextul asigurării cadrului operaţional privind profesionalizarea în cariera didactică, prin mentorat, ca urmare a transformărilor/modificărilor normative, naţionale şi internaţionale, privind procesul educaţional, cariera didactică şi activitatea didactică.
Tematicile atelierelor promovează modelul colaborării pedagogice, exemple de bună practică în cadrul comunităților de învățare, cu privire la stagiile de practică pedagogică, la incluziunea în educație, învățarea în context blended-learning.
Sesiunile de formare și activitățile din cadrul atelierelor de lucru au un caracter interactiv, fiind susținute atât de experți – membri ai echipei Ministerului Educației și ai partenerilor universitari și preuniversitari, cât și de cadre didactice din Bazele de practică pedagogică (BPP), profesori care predau discipline psihopedagogice și/sau metodice în cadrul liceelor cu profil pedagogic. Formatul facilitează reflecția participanților cu privire la condițiile de transfer ale unor bune practici și la posibile arii de cooperare.
Atelierele se organizează in situ și în format blended learning/online, în rețeaua bazelor de practică pedagogică – BPP.
Obiectivul principal al proiectului PROF este asigurarea mentoratului profesional pe durata întregii cariere didactice, în sistemul de învățământ preuniversitar, prin crearea unui sistem național coerent și fiabil de formare profesională și de dezvoltare a competenței didactice, ca formare psihopedagogică, necesare ocupării și exercitării unei funcții didactice precum și obținerii performanței pedagogice în învățământul preuniversitar din România, în activitatea de predare/formare și în activitatea de management educațional, în contextul procesului global de digitalizare a sistemelor de educație.
Mai multe detalii despre proiectul PROF și activitățile desfășurate sunt disponibile pe https://www.edu.ro/PROF.