CCD Hunedoara
Casa Corpului Didactic Hunedoara
Despre noi Cursuri Ştiri Biblioteca CDI CRED RED PROF Legături utile Contul meu Divertisment Publicații Contact
Sunteți aici: Prima paginăȘtiri
Programe de formare continuă

Oferta curentă (descărcare)

Noutăți cursuri (știri)

Înscrieri online (formular de înscriere)

Știri importante

CONFERINȚA NAȚIONALĂ „Mentorat și transfer de competențe pentru promovarea ritmului individual de învățare”
01.04.2024, 22 vizualizări, 0 voturi

Mentorat și transfer de competențe pentru promovarea ritmului individual de învățare

ANUNÈš CONCURS
11.03.2024, 132 vizualizări, 0 voturi

EXAMEN PENTRU PROMOVAREA ÃŽN GRAD SAU TREAPTÄ‚ PROFESIONALÄ‚ IMEDIAT SUPERIOARÄ‚ CELUI DEÈšINUT

„Abilitare curriculară pentru educație timpurie”
25.01.2024, 704 vizualizări, 0 voturi

„Abilitare curriculară pentru educație timpurie”

ULTIMUL ATELIER CRED 17.11.2023
13.11.2023, 827 vizualizări, 0 voturi

Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă

Ateliere CRED
18.10.2023, 1061 vizualizări, 0 voturi

Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă


În cadrul Proiectului CRED, Casa Corpului Didactic Timiș, în calitate de partener pentru Regiunea VEST, va organiza în județul Hunedoara o serie de trei Ateliere CRED intitulată, în mod sugestiv, ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă” în cadrul activității 4. 3 Informarea decidenților de politici educaționale, experților și partenerilor educaționali relevanți privind actualizarea Curriculumului național.
Fiecare dintre evenimente va fi centrat pe toate tipurile de Resurse Educaționale Deschise ce au fost elaborate în cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.
De la documente de politici educaționale, ghiduri metodologice, programe școlare pentru opționale integrate sau resurse educaționale digitale și până la rapoarte de cercetare și analize diverse (analiza nevoilor de formare ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial în domeniul abilitării curriculare; analiza situației curriculumului la decizia școlii și a cadrului actual de reglementare; analiza comparativă a recomandărilor europene referitoare la competențele-cheie; analiza nevoilor cadrelor didactice legate de utilizarea și crearea de Resurse Educaționale Deschise etc.), Resursele Educaționale Deschise CRED se constituie într-un fond educațional complex și valoros pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar românesc.
Vor fi subliniate, de asemenea, schimbările importante pe care le-a adus noul curriculum în învățământul primar și gimnazial în ceea ce privește finalitățile învățării, legate de formarea unor competențe specifice unei discipline, precum și formarea unor competențe-cheie, la care contribuie toate disciplinele și să informeze părțile interesate din sistemul educațional cu privire la activitățile de succes ale cadrelor didactice, ale activiștilor în educație, atât la nivel național cât și internațional, cu privire la experiențele ce au vizat rezultate pozitive curriculare și nonformale, în aplicarea planurilor cadru în învățământ primar si gimnazial.
În cadrul acestor evenimente accentul va fi pus și pe valorificarea experienței participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie sau în lucrul cu acesta din urmă.
Publicul țintă al Atelierelor CRED este, și el, unul variat și plurivalent, fiind constituit din cadre didactice din învățământul primar și gimnazial, atât din mediul rural, cât și din cel urban, directori de școli, cadre didactice debutante, metodiști, inspectori de specialitate, reprezentanți de asociații și organisme non-guvernamentale, reprezentanți de sindicate etc.

Este eligibilă participarea la workshop-uri inclusiv a cadrelor didactice selectate ca grup țintă la activitățile de formare continuă realizate în cadrul proiectului CRED, absolvenți sau cursanți.

Pentru participarea la workshop se vor elibera adeverințe de participare.
Atelierele CRED sunt organizate pe o structură comună, iar ariile de interes și acțiune ale publicului prezent au directă legătură cu tematica abordată în cadrul fiecărui Atelier în parte.
De la bun început, toate acțiunile și activitățile din cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED au purtat emblema împărtășirii, iar noua serie de Ateliere CRED, intitulată ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, se înscrie în această linie de acțiune, obiective și valori.
Mai multe detalii despre proiectul CRED și activitățile desfășurate sunt disponibile pe www.educred.ro sau pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.

Primul atelier din suită va fi organizat în Deva, în data de 27.10.2023 la Palatul Copiilor Deva, nr. 17 și este destinat cadrelor didactice care predau la nivel gimnazial, profesorilor metodiști de la ISJ Hunedoara pentru învățământul gimnazial, inspectorilor de specialitate, directorilor de școli cu nivel gimnazial de predare, reprezentanților de asociații și organisme non-guvernamentale, reprezentanților de sindicate etc..
Înscrierile pentru evenimentul organizat de către Casa Corpului Didactic Hunedoara se vor face completând formularul de înscriere online, accesând link-ul
https://forms.gle/y234E73uZQ5sUjQV9


Documente atașate

Numărul
curent
Titlul
documentului
Dimensiune
(octeți)
Extensia
documentului
Data
atașării
1 atelier27.10 cred 820.156 pdf 2023-10-26 13:28:35


Nu puteți vota această știre Doar utilizatorii autentificați pot vota știri.


Toate drepturile rezervate © 2013-2024 C.C.D. Hunedoara 1.182.624 de vizite din 01-01-2015